Welk Feng Shui type ben jij?

“Feng Wattes?” zul je misschien de eerste keer gedacht hebben toen je ervan hoorde? Inmiddels heb je misschien enig idee hoe je het zou uitspreken, maar nog steeds vraag je je af wat het is en wat je ermee kan. Oftewel, welk Feng Shui type ben jij? Dan heb ik hier een mooie blog speciaal voor jou!

Al sinds duizenden jaren wonen mensen in hutten en huizen. En al duizenden jaren proberen mensen hun huizen en woonomgeving zo fijn mogelijk te maken. Warmer, comfortabeler, steviger, veiliger… maar niet altijd lukt het om met al dat comfort en al die mooie inrichting een echt fijn huis te maken! Wat maakt nou dat ene huis of die plek zo fijn om te wonen?

In China zijn ze 3.000 jaar geleden begonnen met het zoeken naar de antwoorden op deze vraag. Een fijne plek om te wonen begon bijvoorbeeld door rekening te houden met wind en water. Zorgen dat je water en wind buiten je huis of hut hield was essentieel! Daarnaast is water om te drinken natuurlijk ook een eerste levensbehoefte. Het was dan ook fijn als de rivier vlak in de buurt was voor vers drinkwater en vis om te eten. Al moest je je huis natuurlijk ook niet al te dicht bij de rivier bouwen in verband met overstromingen…  Het zal je dan ook niet verbazen dat de kunst van het maken van een fijne woonomgeving: Feng Shui, letterlijk Wind Water betekent.

Ah ja… en wat hebben we tegenwoordig aan Wind Water??

Om te beginnen moet je je bewust zijn dat er door de jaren heen verschillende “stromingen”, interpretaties, van Feng Shui zijn ontstaan. Als je een beetje googled zie je dan ook dat de adviezen van verschillende consultants erg uiteenlopen! Soms zie je adviezen die volledig gericht zijn op de styling van je inrichting. Soms zie je vooral de energetische kanten van Feng Shui (space-clearing). Sommige consultants volgen één bepaalde stroming bijvoorbeeld ‘klassieke Feng Shui’, andere stromingen zijn bijvoorbeeld ‘Black Hat Feng Shui’ of Kompas Feng Shui. Dat is handig om in je achterhoofd te houden als je kijkt op internet of een boek over Feng Shui leest.

Heb je al een idee welk Feng Shui type jij bent?Feng Shui type

Het energetische type?

De stylist?

Het wiskundige type?

Het praktische type?

En belangrijker nog… Wat wil je met Feng Shui?

Om erachter te komen welk Feng Shui type jij bent en dus welk type Feng Shui het beste bij jou past kun je beginnen met de vraag te beantwoorden: Wat is de reden dat jij bent gaan zoeken naar meer info over Feng Shui? Dat antwoord kan je al veel meer richting geven over de Feng Shui richting die bij jou gaat passen!

Het energetische type

Je bent tevreden over je inrichting, je smaak, je stijl en je hebt geen behoefte om je interieur te veranderen, maar er zit iets niet lekker in huis? Je kan bijvoorbeeld het gevoel hebben dat je niet welkom bent in je eigen huis. Dan ben je erg gevoelig voor de energie in huis.

Zoek dan een consultant die weet heeft van space clearing en house blessing. Het onprettige gevoel dat je krijgt kan worden veroorzaakt door de ‘vorm’ van je huis: waar de muren staan en waar de voordeur zit. Maar het kan ook zijn dat het ligt in het verleden van het huis en mogelijk zelfs te maken heeft met overledenen die energetisch nog verbonden zijn aan het huis of de grond. Dan helpt het niet heel veel om alleen de kleur op een muur te veranderen, maar moet er gewerkt worden op energetisch niveau.

De stylist

Voel je je prima in je huis, maar blijf je maar schuiven met je meubels, nieuwe kleuren en gordijnen proberen? Was het eerst leuk om steeds te veranderen, maar ben je er nu wel een beetje klaar mee? Als je het fijn vindt om nou eens goede tips te krijgen voor de kleuren en materialen die goed bij elkaar passen, zoek dan een consultant die een interieurachtergrond heeft. De meeste van deze consultants maken mooie moodboards en helpen je met het uitzoeken van meubels om te zorgen dat je huis helemaal ‘afgestyled’ wordt. Door hun combinatie van kennis van Feng Shui en de nieuwste modetrends is je huis dan mooi in balans en hoef je voorlopig niets meer te veranderen!

Het wiskundige Feng Shui type

Feng Shui typeAls je ‘precisie advies’ zoekt dan zijn de consultants die werken met het Luo Pan handig voor je. De adviezen zijn dan heel precies en nauwkeurig berekend. Het kan betekenen dat je je bed in een bepaalde richting moet zetten in je slaapkamer en wellicht geven ze je ook tips over de exacte tijdstippen waarop je bepaalde hoeken in huis kunt versterken.

Heb je interesse in Feng Shui en wil je gewoon ‘precies weten hoe het zit’: Je verslindt boeken, maar krijgt overal maar ‘halve’  informatie? Dan is het slim om een opleiding te volgen. En heel eerlijk: meer dan 1 opleiding. Er zijn zoveel verschillende stromingen dat het zinnig is om jezelf te verdiepen in de overeenkomsten en verschillen daar tussen. Wil je een goed beeld krijgen van waar- en onwaarheden van beweringen dan kun je het beste de verschillende opleidingen vergelijken.

Het praktische type

Je wilt Feng Shui toepassen in huis, maar je wilt het graag nog een beetje ‘gewoon’ houden. Je wilt niet teveel zweverige dingen,Feng Shui type maar je gelooft wel in ‘energie’. Aan de ene kant ben je wel blij met je inrichting, maar je wilt ook wel wat veranderen. Maar je hele huis opnieuw inrichten en afstylen is niet waar je naar op zoek bent. Waar kan je dan het beste beginnen?

Je kunt dat op twee manieren aanpakken: 1. zelf  Feng Shui leren of 2. advies inwinnen.

  1. Je kunt er zelf voor gaan leren: een cursus volstaat meestal wel om je de basics bij te brengen die al voor grote veranderingen kunnen zorgen.
  2. Of je kunt kiezen voor een persoonlijk en op maat gemaakt advies. Zoek dan een consultant die handig weet om te gaan met oplossingen die je ook bij Ikea, Kwantum of de Blokker kunt vinden.

Omdat een goede analyse en hulp als je huis niet fijn voelt wel heel belangrijk is, kun je het beste zoeken naar een consultant die ook kaas gegeten heeft van house blessings en space clearing. Zo kan de consultant afstemmen welk advies het beste past bij jou op dit moment.

En? Welk Feng Shui type ben jij? Natuurlijk kan het zijn dat je niet in één van deze hokjes past. Misschien herken je je in meerder types of juist in geen enkele. Maar is je interesse in Feng Shui aangewakkerd? Blijf dan vooral verder zoeken! Het is een bijzondere manier om naar je woonomgeving en jezelf te kijken. En welke stroming je ook volgt: je wordt er wijzer van!

 

2 Reacties
  1. Hallo, Een vraagje.. Binnenkort ga ik in het buurt van Nieuwe Loosdrechtsedijk aan het water wonen maar bij ons in de buurt zit ook (Het vliegveld Ter Skype) is dat gunstig??

    • Hoi Ronaldo, of een plek gunstig is om te wonen is van heel veel factoren afhankelijk. Het vliegveld hoeft niet direct ongunstig voor jullie te zijn. Mocht je zelf twijfelen, dan kan ik een analyse voor je maken om te kijken wat er nog nodig is voor jullie huis. Met heel hartelijke groet, Wieke

Geef een reactie