Tips, cursus en advies | "Verander je huis, verander je leven!"
Vragen? Bel mij op +31 657 025 144

Feng Shui tips | Planten in de huiskamer

Planten zijn hip! Urban Jungle is het helemaal: Echte planten, behang, prints op kussens, T-shirts, overal kom je planten tegen. Is het ook Feng Shui om ZOVEEL planten in je huis te hebben? Hoeveel planten zijn nog goed voor je en wat is teveel?

Tips voor planten in je huiskamer

Het is bijzonder om de trends te volgen in de woonwereld. Tot mijn grote opluchting zijn we de kale strakke huiskamers gepasseerd (dit is niet per se Feng Shui, maar heeft vooral te maken met mijn eigen smaak 🙂 ). En nu is er een grote opleving van GROEN.

Dit zegt Feng Shui erover: Planten staan voor het element hout. Het element dat ‘leeft’. Die levendige energie noem je ook wel de Yang energie. Je kunt planten heel goed gebruiken om minder sterke punten in je huis te verbeteren.

Zo gebruik je planten in huis:

Feng Shui oplossingen zijn bijvoorbeeld de scherpe hoeken in je huis achter een plant verstoppen.plant Feng Shui | Van Leeuwen Feng Shui

 

Planten kunnen ook gebruikt worden om de energie op een plek te verhogen. Als je hoeken hebt in huis waar het te donker, te rustig, te stil is; zet daar dan een plant neer!

Teveel water-energie kan ervoor zorgen dat plekken ‘kil’ worden. Denk aan de badkamer of toilet. Een mooie groene plant doet dan wonderen!

Maar vergis je niet: planten leven. Ze hebben dus verzorging nodig. Niets is slechter voor de Feng Shui van een plek als een dode, verlepte of verzopen plant. Een lieve vriendin verzuchtte ooit. “Jij hebt altijd van die mooie planten in huis! Waar haal je de tijd vandaan?” Dat geheim ga ik jullie hier verklappen: ik koop de juiste planten: Degenen die tegen een stootje kunnen en die (af en toe) vergeten kunnen worden.

Feng Shui planten top 3

Mijn top 3 mooie, sterke planten die ik meestal aanbeveel vind je hieronder 🙂

Nummer 3 is de Monstera Deliciosa. Oftewel gatenplant. Met prachtig grote bladeren. Zeker fantastisch als je het Urban Jungle gevoel wilt creëren. 

 

 

 

 

Nummer 2 is de Philodendron Scandens. Deze heb je in vele soorten en maten. Voor Feng Shui is het mooi om de Phylodendron Scandens | Van Leeuwen Feng Shuiplant te pakken met nog relatief kleine bladeren. ik heb deze plant in mijn badkamer staan. Planten in de badkamer verzachten de kille atmosfeer die hier vaak heerst door alle witte tegels en de metalen kranen.

 

Mijn favoriet op nummer 1 de Zamio Culcas. Een prachtige opgaande plant die absoluut niet stuk te krijgen is! hij Zamioculcas | Van Leeuwen Feng Shuikan heel groot worden en hij is voor mij dan ook favoriet om voor hoeken te plaatsen om de effecten van de muur te verhullen.

De conclusie

Je kunt echt teveel planten in je huis hebben. Maar waar dat punt ligt is voor iedereen anders. Hou daarom deze checklist in de gaten:
1. hoeveel planten kun jij verzorgd houden zonder dat het je frustreert?
2. staan de planten je dagelijkse bezigheden letterlijk in de weg?
3. kun je de andere elementen (water, vuur, aarde en metaal) nog terugvinden in je woning voor de juiste balans?

Enjoy the fashion!

Vind je het leuk om nog net iets meer te weten te komen over hoe je Feng Shui kunt toepassen in je huiskamer? Op woensdag 25 september is er een workshop over Feng Shui in je huiskamer in Leusden! Meer informatie vind je op: Je huiskamer een rustpunt.

Groet! Wieke

Geef een reactie

Laatste berichten

Wieke van Leeuwen is Red Ribbon Professional Feng Shui Consultant aangesloten bij het Internationale Feng Shui Gilde.

NewLogo2007

"The International Feng Shui Guild is a large worldwide network of professionals who are shaping the future of Feng Shui and its practical application in the home, business, and community."