Zomer!

Bij ons thuis verplaatst het leven zich dan naar de tuin. Maar wat als je in een appartement woont en geen tuin hebt? Vind hier de tips om de zomer je huis binnen te halen!

5 tips om de zomer je huis binnen te halen

Laat de frisse lucht binnen

  • Zet elke ochtend alle ramen open. Laat de frisse ochtendbries door je huis dwarrelen. Zo vroeg als je wakker bent doe je de gordijnen open zet de ramen en deuren open. Vaak zijn de vogels nog aan het tjilpen en de lucht is nog fris. In Feng Shui termen noem je dat de nieuwe energie je huis binnen halen. Zodra het warmer wordt sluit je juist alle ramen en gordijnen. Zo houdt je de frisse ochtendlucht heerlijk in huis. Als het gedurende de dag heter wordt is het fijn om rust en koelte te vinden in je huis.

Haal wat spullen uit je woonkamer

  • Haal wat spullen uit je woonkamer: wollen kleden en kussens kunnen tijdelijk opgeborgen worden. Waar het in de winter juist fijn is extra ‘warmte’ en een wat voller gevoel te geven aan je huis, is het in de zomer fijn om het binnen fris te houden. Je kunt wollen kussens vervangen voor linnen en werken met net andere kleuren. In de zomer is het fijn om juist te kiezen voor wit en pastel tinten. Zo kun je door wat kussentjes te veranderen een frisse look krijgen, zonder dat je meteen je hele inrichting hoeft te veranderen!

Bloemen

  • Zet een bos zelf geplukte bloemen op tafel. Geen stijve boeketten of onnatuurlijk gekleurde bloemen. Een luchtig veldboeket doet je denken aan ‘buiten zijn’.

Haal buiten naar binnen

  • Zorg dat er bij je raam of het balkon grassen of andere mooie planten staan die kunnen ‘wuiven’. De beweging is rustgevend om te zien en herinnert je eraan dat er een zacht briesje staat buiten. Zo wordt je aandacht naar buiten geleid, naar de zomer.

De smaak van de zomer

  • Tot slot, zet een kan met water neer. Het helpt je herinneren aan een verfrissende slok water. Om het helemaal af te maken kan je er stukjes citroen of munt in doen. De smaak van de zomer is minstens zo belangrijk!

Hele fijne zomer allemaal!

De komende weken zullen er nog meer blogs verschijnen over Feng Shui in de huiskamer. De hele zomer door elke week een nieuwe blog!

In oktober is er een superleuke workshop in Amersfoort over Feng Shui in je huiskamer. Meer info over deze workshop vind je hier.

Groet! Wieke

Geef een reactie