Een huis kopen zònder een Feng Shui advies? Nooit doen!

Waarom je altijd Feng Shui advies moet inwinnen voordat je een nieuw huis koopt.

Feng Shui advies nieuw huis

Wist ik veel, toen we ons eerste huis kochten. We bekeken er drie en we kochten gewoon de laatste, die leek ons wel wat.
Zo ging het. We woonden er prima; we verbouwden wat, we schilderden een muurtje, we kochten nieuwe meubels.

Carrière, kind en huis.

We maakten carrière, kregen ons eerste kind en toen merkte ik het:
Na een tijdje ging het wringen. Ik voelde me helemaal niet fijn in ons huis!
Telkens als ik thuis kwam was ik werd ik moe en lusteloos. Ik bleef maar proberen om met een verfje of weer een leuk kleed de boel op te vrolijken. Maar niets hielp.
Ik vroeg me af wat het toch zou kunnen zijn, aangezien we alles hadden wat we wilden: Een kind, een huis, genoeg geld en genoeg tijd.
Omdat ik door had dat mijn gevoel van lusteloosheid vooral kwam als ik thuis was, ben ik me gaan verdiepen in wonen, sfeer en energieën. Ik had lang geleden een klein boekje over Feng Shui gekocht en dat ben ik weer eens gaan lezen. En hoe meer ik las, hoe nieuwsgieriger ik werd! Er bestond zoveel informatie over! Fascinerend dat ik dat niet eerder heb geweten! Uiteindelijk heb ik me laten omscholen tot Feng Shui consultant.
Er ging een wereld voor me open! NOOIT zou ik nog een huis kopen zonder eerst de plattegrond uitgebreid te bestuderen.

Plattegrond

Want die plattegrond, daar gaat het om in Feng Shui. Hoe je keuken ligt ten opzichte van de voordeur, waar je de zithoek hebt in je huis en waar je toilet zich bevindt: het is allemaal belangrijk! Een Feng Shui consultant kan door de patronen in de plattegrond voorspellen hoe je je zult voelen in je huis: In sommige huizen is het bijvoorbeeld erg lastig om relaties te krijgen of te houden, in andere huizen zal de gezondheid ondermijnd worden en zullen mensen snel ziek zijn.
Gek toch? Dat ik dat niet wist en daar nooit op hebt gelet!

Niet perfect

En nu dan? Woon ik nu in het perfect huis? Nee. Het huis waar ik nu woon is zeker niet perfect. Eigenlijk ben ik in mijn loopbaan als Feng Shui adviseur maar 2 of 3 keer een huis tegengekomen waar helemaal niets op aan te merken was.
Maar een huis hoeft ook niet perfect te zijn om wel Feng Shui te zijn. Een huis dat niet Feng Shui is, kun je met eenvoudige oplossingen wel weer in balans krijgen. Omdat elk huis anders is, zijn alle oplossingen ook op maat. Waar ik bij de een adviseer om de muur een andere kleur te geven, kan het bij de ander nodig zijn om het bed te verplaatsen. In sommige huizen worden kristallen opgehangen, terwijl er ook huizen zijn waarbij je met een goed gekozen plek voor een plant de energie in huis totaal verandert!

Feng Shui advies vóór aankoop

Feng Shui aankoop advies nieuwe woning

Een aankoopadvies werkt heel eenvoudig: je stuurt de plattegrond van de woning die op het oog hebt naar me toe: Daarvoor is een site als Funda natuurlijk geweldig! Doordat daar de plattegronden en foto’s beschikbaar zijn hoef je me alleen de link door te sturen. Verder heb ik jullie geboortedata nodig en dan kan ik je al vertellen wat het huis voor jullie zal betekenen.
Bij de meeste aankoopadviezen bekijk ik 3 verschillende huizen voor 295 euro. Dat hoeft niet allemaal in 1 keer.
In een enkel geval kan het zijn dat iemand naast een aankoopadvies ook een verbouwingsadvies wil. Voor andere wensen en mogelijkheden overleggen we dan welk type advies het beste past.

Benieuwd of Feng Shui jullie kan helpen met het vinden jullie droomhuis? Bel gerust voor meer informatie: 06-57 025 144

Mailen mag ook!

Geef een reactie