Kindvriendelijk of oudervriendelijk?

Wordt je huiskamer overgenomen door de kinderen? Of is het bij jullie juist het terrein van de volwassenen en hebben de kinderen boven een ‘speelkamer’ die helemaal is uitgerust om de kinderen uren te vermaken, inclusief gamecomputer? Ik kom alles tegen wanneer ik adviezen geef. Hieronder vind je 3 tips voor een kindvriendelijk EN oudervriendelijk huis.

Tip 1 Weet wat je wil

KindvriendelijkDe eerste en belangrijkste vraag is: Wat wil je? Bedenk eerst goed wat je eigen wens is voor je woonkamer. Wil je gezellig samen zijn of wil je er de rust vinden om een boek te lezen? Check bij alle huisgenoten wat zij fijn zouden vinden. Vinden je kinderen het heerlijk om een eigen speelkamer te hebben omdat alles daar lekker kan blijven liggen of zouden ze eigenlijk liever beneden spelen, daar waar jij ook in de buurt bent als je werkt, kookt, of een boek leest? En je partner niet te vergeten. Zijn jullie het eens over de functie van de huiskamer? Moet er gezellig tv gekeken worden samen of liever een glaasje wijn bij een vuurtje? De eerste en belangrijkste stap is: weet wat jullie willen. Een kindvriendelijk EN oudervriendelijk huis.

Tip 2 De juiste plek

In Feng Shui ga je ervanuit dat er plekken zijn in je huis die geschikt zijn om te eten: daar zet je dus het liefst de eettafel neer.Maar er zijn ook plekken geschikt voor kinderen, of de perfecte plek voor de bank! Om een analyse van een woning te maken maak ik gebruik van de BaGua-kaart. Hoe je deze indeling precies maakt vind je deze blog: waar moeten je meubels. Deze geeft je een eerste inzicht in hoe je je huis kunt indelen. Probeer op deze manier eens te kijken of je ieder een eigen plek kan geven in huis!

Tip 3 Doe het samen

Juist omdat je huiskamer de plek is waar het hele gezin samenkomt is het belangrijk om samen te werken. Niet alleen in de keus van meubels, kleur, materialen. Ook als het gaat om opruimen! Samen zorgen voor een fijn huis maakt dat iedereen zich er verantwoordelijk voor voelt. Met jonge kinderen kun je echt al beginnen met taakjes! Zorg ervoor dat alles een vaste  plek heeft om opgeruimd te worden. Zo weet iedereen ook waar het hoort. Tips voor opruimen met kleine kinderen lees je hier.

Maak samen een plan, nadat je hebt ontdekt wat jullie eigenlijk fijn zouden vinden! Heb je hulp nodig om de juiste plek van de meubels te vinden? Schrijf je in voor de workshop op 14 oktober bij Dille en Kamille. We gaan het de hele middag over de perfecte indeling van je woonkamer hebben! Neem vooral foto’s mee voor persoonlijke tips op maat!

 

Geef een reactie