Feng Shui vindt (gelukkig!) steeds meer een plek in de gewone huiskamers en hippe woonbladen. Ik ben erg blij dat Feng Shui door veel mensen wordt toegepast op veel verschillende manieren. Wat echter verwarrend is, is dat er steeds meer een beeld ontstaat dat Feng Shui ook iets te maken heeft met stijl, met mooi of lelijk, met hip of ouderwets.

Feng Shui een trend?

Maar nog een keer voor de duidelijkheid: Feng Shui is niet hetzelfde als interieurstyling. Een Feng Shui adviseur geeft je advies over de richting van de kleur die je op de muur kunt doen. Ze zeggen bijvoorbeeld dat je iets met het element vuur moet doen. Je kunt dan kiezen uit veelkleurig behang of een druk patroon. Maar het kan ook een rode of een paarse kleur zijn of een felle lamp! Het belangrijkste is niet of het hip is, maar wat JIJ mooi vindt is leidend.

‘VT-wonen huis’

Feng Shui home

Ieder mens is anders en het is belangrijk dat je in een huis woont dat echt bij je past. Laten we eerlijk zijn: niet iedereen vindt het fijn om in een ‘VT-wonen huis’ te wonen. Ik vind het een heerlijk programma om naar te kijken overigens, maar soms ook tenenkrommend hoe de nieuwste modetrends worden doorgedrukt en uiteindelijk vooral de smaak van de interieurstylist zichtbaar is in het eindresultaat. (Niet Fietje hoor! Die is geweldig 🙂 )

Interieurstylisten die óók Feng Shui advies geven

Het kan zijn dat je een interieurstylist treft die ook Feng Shui gestudeerd heeft. Dat is natuurlijk top! Zo kunnen ze meteen met je meedenken over hoe je je huis zou kunnen inrichten en afstylen.

Ik heb er persoonlijk voor gekozen me niet op het pad van styling te begeven, omdat ik graag mensen helemaal in hun eigen persoonlijke sfeer en voorkeuren laat. Ik vind het echter heerlijk om je wel adviezen te geven over je interieur: de plek van de bank, het type stoffering van je keukenstoelen en het materiaal waar je eettafel van gemaakt is. Dat interieur advies is dan op basis van de 5 elementen gegeven vanuit Feng Shui perspectief en kán overeenkomen met de nieuwste stylingtrends, maar dat hoeft niet…

Hippe blog over Feng Shui

Wanneer je denkt dat Feng Shui is wat je leest in een hippe blog online, think again. Feng Shui is écht een veelomvattende leer die je een kijkje geeft in je leven en die, als je het toepast, grote veranderingen in je leven kan bewerkstelligen. De beste Feng Shui consultants zijn degene die veel weten en het in eenvoudige bewoordingen aan je kunnen uitleggen.

Feng Shui hoeft niet mooi te zijn

Feng Shui hoeft niet mooi te zijn: wat voor de een mooi is, vindt de ander niet aantrekkelijk. Het gaat om de persoon in relatie tot zijn omgeving. Dat is wat er belangrijk is.

Geef een reactie