Wat hangt er eigenlijk bij jou aan de muur? Word je daar blij van? Hoe kies je iets uit voor aan je muur en bovenal: is het dan ‘goed Feng Shui’? Een blog met tips voor foto’s en schilderijen in de huiskamer.

Foto’s

Foto’s zijn bijzondere dingen! Het zijn verstillingen van de tijd. Het is een moment geweest dat echt heeft bestaan, maar het is vastgezet in beeld en dus in het verleden. Zo’n moment draagt voor ieder mens andere emoties. Misschien herinnert een foto waarop je knuffelend en lachend staat je wel aan het feit dat je vlak ervoor je teen zo hard had gestoten! Maar het kan ook zijn dat je zo ontzettend terugverlangt naar de tijd die afbeelding uitdrukt dat je moeite hebt om gelukkig te zijn in het heden. Het is dus goed om jezelf eens de vraag te stellen:

  • Waar denk je aan als jij deze foto ziet?

En daarna komt natuurlijk de vraag:

  • Word je er blij van?

Want zoals Marie Kondo ons nu inmiddels allemaal wel duidelijk heeft gemaakt… if it doesn’t spark joy, it needs to go!

Tot slot, wanneer je eigenlijk tot de conclusie komt dat de foto of het schilderij eigenlijk niet mooi vindt, of het roept geen prettige herinnering op:

  • Waarom hangt het er dan?

Als je het antwoord weet op deze derde vraag, dan heb je een grote verandering in gang gezet. Zo kun je ontdekken dat je misschien wel een onbewuste angst hebt om afgewezen te worden. Of je vindt het ‘zonde’ om weg te gooien en daarom hangt het er.

Schilderijen

Als Feng Shui consultant let ik altijd goed op wat er op de schilderijen staat afgebeeld. Meer dan eens zie je dat in huizen van vrijgezellen ook vooral afbeeldingen van een man of vrouw alleen hangen*! Het maakt echt uit wat er op de afbeelding te zien is!

*Als je daar een mooi voorbeeld van wilt zien, lees dan dit artikel in Appartment Therapy.

En ook voor schilderijen geldt: word je er blij van? Het kan zomaar zijn dat het een erfstuk is waar je geen ‘nee’  tegen wilde zeggen, maar wat je ook niet vrolijk maakt. Of het is een duur schilderij dat je met je ex-partner hebt uitgezocht… Pijnlijk om te laten gaan, maar als je vooruit wilt is dat wel wat je moet doen!

Schilderijen en foto’s gebruiken als Feng Shui oplossingen

Het leuke aan afbeeldingen is dat je ze ook kunt gebruiken om Feng Shui conflicten op te lossen. Wanneer je op een bepaalde plek bijvoorbeeld het element Water moet toevoegen, dan kun je ook een afbeelding gebruiken van een oceaan. Of een modern kunstwerk met blauwe en zwarte tinten ophangen. Dat geld ook voor Hout: afbeeldingen van planten, bossen, en de kleur groen zijn dan op zijn plaats. Als je Vuur moet toevoegen kun je denken aan afbeeldingen met veel kleuren, maar ook de zon kun als het element Vuur zien.

Ook op deze manier kun je kijken of je foto’s en schilderijen in je huis bijdragen aan een fijne balans in huis en goede Feng Shui!

Zin in een workshop over Feng Shui toepassen in je huiskamer? Bij Dille & Kamille in Amersfoort is 14 oktober de workshop Je huiskamer een RUSTPUNT  Meer info vind je hier.

Groet!

Wieke

 

Geef een reactie