Vraag en antwoord

Kan ik ook advies krijgen voor één kamer?

Dat kan, maar omdat het van belang is om naar het grote geheel te kijken zal er toch een volledige analyse gedaan moeten worden van het hele huis, om te kijken waar de oorzaak ligt van je vraag. Het is belangrijk om die stap niet over te slaan. Daardoor is de prijs voor advies voor in één kamer in verhouding veel hoger dan die voor je hele huis.

Voorheen kon ik ook alleen schriftelijk advies krijgen, waarom staat dat er nu niet meer tussen?

Alleen schriftelijk advies kan je een goede basis geven, maar ik merk dat ik finesses van je inrichting beter kan inschatten als ik zelf door de ruimte loop. Ik kan gerichter vragen en doorvragen waardoor we beter oplossingen kunnen vinden die écht bij je passen. Om toch een laagdrempelig advies te kunnen geven, kun je nu een Feng Shui Scan aanvragen. Daarbij lopen we samen door het huis en zoeken we naar oplossingen die bij jou passen.

Ik vond het prettig samenwerken, kan je nog een paar keer terugkomen om me te helpen met organizen?

Dat kan, voor vervolg uren ná een volledig advies wordt altijd eerst een voorstel gemaakt. Afhankelijk van de hulp die je wenst: organizing, clearing of blessing maak ik een voorstel.

Hoe bepaal ik welke Feng Shui consultant ik moet inhuren?

Realiseer je eerst dat er verschillende stromingen van Feng Shui zijn en bepaal eerst welke vorm het beste bij jou zou passen.  Als je weet welke vorm van Feng Shui je zou willen gebruiken voor jouw huis, dan kijk je rond bij de verschillende consultants. Een professioneel consultant zal altijd één of meerdere Feng Shui opleidingen hebben gevolgd. Ik ben zelf aangesloten bij het Internationale Feng Shui Gilde: dat biedt mij de mogelijkheid om mijn kennis te blijven verbreden en verdiepen. Sommige consultants geven adviezen vanuit het interieurvak, andere werken meer vanuit het energetisch werkveld. Afhankelijk van waaruit je vraag is ontstaan kun je zo al een voorselectie maken. Daarna is het toch een kwestie van gevoel. Kies uiteindelijk gewoon de consultant waarbij je het gevoel hebt dat het klikt.

Hoe snel merk je of het werkt?

Dat is van de situatie afhankelijk. Vaak kan je direct resultaat merken als het gaat om het verschuiven van een bank of kast. De ruimte voelt dan bijvoorbeeld meteen veel levendiger. Maar andere ‘oplossingen’ duren wat langer voordat je ze gaat ervaren in je leven. Zeker als het gaat om een verandering van leefstijl of om emotionele zaken dan kan je na een halfjaar terugkijken en je ineens realiseren dat je heel ver bent gekomen, terwijl je het stap voor stap niet eens zozeer door had!