Apartment in Athens

“It was years ago that I first time heard about the principles of Feng Shui. I found it interesting but nothing which could move me. Later on I’ve come across several articles about this topic. Things like how we should decorate our place, what color we should were, which plants bring luck based on Feng Shui and all seemed quite unnatural, something like living a Mediterranean life in the fjords of Norway. In the past two years I was lucky enough to visit and work in the East several times and found a different approach of Feng Shui than in the magazines and websites. It was so harmonious, so effortless and smooth so I felt as if I could adopt it. My first attempt to find a Feng Shui consultant wasn’t very successful. I felt, that practical issues were pushed back in favor of Feng Shui’s rules. It just felt awkward. Then I came across by chance the Red Ribbon…and found Wieke. She was fantastic. She gave me all those things I was looking for. Harmony, effortless and smooth adoption of an ancient eastern technique relevant in the 21st century in Western. I have learnt a lot from her not just about finding the balance in my home but the balance inside me. I loved her patience, her willingness to discover my personality and the gently way she guided me through the complex art of Feng Shui. Thank you!

She has shown me a different Feng Shui.”
Maria, Athens

Feng Shui op kantoor

Anders kijken en bewuster met de ruimte omgaan waren de ervaringen met Feng Shui van deze stichting in Leusden:

“Ik wil je nogmaals hartelijk bedanken voor je leuke en uitgebreide adviesrapport, dit gaf ons inspiratie om ermee aan de slag te gaan en anders naar de ruimte te kijken.”

Hester Frank, Directeur Stichting Larikslaan 2, Leusden.

Ervaringen met een Feng Shui advies voor een gezinshuis

“Na een lezing van Wieke over Feng Shui was mijn interesse gewekt en boekten we een consult. Wat een bijzondere ervaring! Wieke heeft ruim twee uur samen met ons de woning bekeken en onze Nine Star Ki besproken. Heel bijzonder hoe ze op basis van geboortedatum zo’n treffende omschrijving kan geven van alle gezinsleden. Daarnaast kijkt Wieke met heel andere ogen naar onze woning en dat inspireert enorm. Na het verschuiven van de tafel, een stoel en een schilderij voelde de woonkamer al gelijk veel prettiger aan. Hoe simpel kan het dus zijn! En op aanraden van Wieke hebben we de lambrisering in de gang verwijderd, waar we ons al jaren aan stoorden. Wat een verademing. Waarom hebben we dat niet jaren eerder gedaan? Haar simpele en creatieve tips en adviezen vergroten ons woonplezier en de balans in ons gezin. We kijken erg uit naar het verslag!”

Mariska, Leusden

Ervaring met de Cursus Feng Shui in 5_dagdelen

Cursus Feng Shui“De cursus feng shui in 5 dagen laat je kennismaken met basistechnieken van feng shui, waarin een mooie balans zit tussen kennismaken met de Oosterse spirituele manier van de wereld bekijken, en de alledaagse praktische werkelijkheid van jouw huidige situatie. Je leert in deze cursus tools om in je eigen huis aan de slag te gaan en feng shui toe te passen, en geeft je genoeg leidraad en inspiratie om ook na de cursus feng shui te blijven toepassen. Wieke heeft een gezonde mix van spiritueel en praktisch inzicht, en weet werkelijk overal een oplossing voor. Doordat je in een klein groepje samenkomt kijk je ook mee met vragen, ideeën en oplossingen van anderen dat ook weer stof tot nadenken geeft. Een absolute aanrader.”

Mirjam, Amsterdam

“Wieke geeft op een leuke, inspirerende, ‘down to earth’ en eigentijdse manier les hoe je feng shui kunt toepassen in je huis en in je leven. Het leuke is dat je met haar tips zonder grote investeringen, maar simpelweg al door het weghalen/opruimen of verplaatsen van je eigen spullen positieve veranderingen teweeg kunt brengen. Je leert materialen, kleuren en vormen te herkennen volgens de verschillende elementen en dit kan je helpen bij het maken van keuzes voor je inrichting. Daarnaast zijn de lessen ook nog eens heel gezellig! Haar cursus heeft rust gegeven in mijn huis en sinds ik haar tips toepas, is mijn gezondheid verbeterd. Ik ben heel blij dat ik bij haar de cursus heb gevolgd! Het heeft mij veel goeds opgeleverd. Ik kan het iedereen aanraden die zijn leven een positieve draai wil geven!”

Nicolette, Baarn

Ervaring met een Feng Shui Aankoopadvies en Consult

“De aankoop van mijn eerste huisje was een spannende aangelegenheid. Ik vond het fijn om daarin het hele proces van Aankoopadvies en Feng Shui consult met Wieke samen aan te gaan. Wieke’s persoonlijke benadering, kennis van zaken, frisse blik, zorgvuldigheid, eerlijkheid en aanstekelijk enthousiasme stelde me enorm op mijn gemak en maakte deze intensieve periode ontzettend leuk.  Ook de huisbezoeken (zowel in mijn oude als nieuwe huis!) vond ik waardevol om samen te kijken naar oplossingen voor de zogeheten Feng Shui conflictgebieden. Ze heeft ook prachtige 3D-tekeningen gemaakt van mijn nieuwe huis met suggesties voor inrichting. Ik geniet nog dagelijks van het resultaat!”

Jelke, Weesp

Ikea & Feng Shui

Via deze link kun je een aantal voorbeelden zien van ruimtes die met behulp van Ikea meubilair in balans zijn gebracht. Oplossingen in een huis hoeven namelijk niet duur, ingewikkeld of typisch Chinees te zijn. Zie: Ikea voor Feng Shui oplossingen.

Binnenkijken

Hoe een huis er vóór en na een Feng Shui advies uit kan zien: binnenkijken.

Hoe kleine veranderingen in een slaapkamer grote effecten kunnen hebben!

“Ik heb jaren lang de slaapkamer liever vermeden (letterlijk laat naar bed gaan) door dat ik mij daar niet prettig voelde. Nu, door hele simpele adviezen, ben ik graag in die kamer en slaap ik prettig. Wereld van verschil! “

Jamila  – provincie Utrecht –

VOOR   feng shui slaapkamer voor                                  NA feng shui slaapkamer-na

Huisdieren…

Heel vaak kun je aan het gedrag van je huisdier zien of de energie goed stroomt. Wil je kat het kattenluikje niet gebruiken? Ligt je hond graag te slapen in bepaalde hoek?  Het is een indicatie van kwaliteit van de energie. Onlangs was er een mooi voorbeeld in de workshop: Een huis waarvan we vaststelden dat het energieveld niet het hele huis besloeg. Door het verleggen van het energieveld, hebben we ervoor gezorgd dat het hele huis weer binnen het energetisch veld valt. Met als gevolg: de oude kat die altijd boven op zolder zat, kwam prompt naar beneden om zich eens heerlijk te nestelen in de woonkamer…

Ervaringen met de workshop | kennismaken met Feng Shui

“Een ontzettend leuke manier om naar je interieur te kijken. Het maakt dingen helder en geeft je een kader waarbinnen veel mogelijk is.” “Wieke is een ontzettend leuk mens die helder uitlegt, niet te veel informatie geeft, maar wel precies dat wat je nodig hebt. Ze heeft erg veel kennis van zaken en weet overal een antwoord op met érg veel persoonlijke aandacht kom je zelf tot een evenwichtig interieur.” “Ik zou de cursus zeker aan bevelen, het is gewoon gezellig, informatief en écht praktisch! Het geeft stof tot nadenken.”

Petra, Leusden

“Ik vind deze workshop een openbaring. Ik had eigenlijk geen idee wat met te wachten zou staan, maar ik werd direct al heel enthousiast.” “Het was hele leuke nuttige en gezellige avond!”

Ineke, Amersfoort

Ervaringen met de workshop | kennismaken met Nine Star Ki

“Door jouw duidelijke, heldere analyse van je persoonlijkheid valt veel op zijn plek. Verbazingwekkend treffend wat je aangedragen hebt. Alleen door inzicht kun je veranderen en heb je bijgedragen aan bewustwording. Dank je wel! Van harte aanbevolen!”

Hartelijke groeten, Marion

“Zeer boeiend om meer te horen over Feng Shui. Erg leuk element is ook het Nine Star Ki t.a.v. je eigen levenscyclus en ook te weten waar mijn eigen gezinsleden ‘zitten’. Ik heb veel opgestoken over kleuren en de 5 elementen en hoe eventuele ‘conflict’ gebieden kunnen worden ‘bemiddeld’. Je hebt ons heerlijk geïnspireerd met al je enthousiasme”

Anke, Amersfoort

“Ik vond de workshop Nine Star Ki heel erg leuk! Dat smaakt absoluut naar meer en ik houd mij zeker aanbevolen voor een eventuele verdiepingsworkshop.”

Astrid, Leusden

“Evenals de vorige bijeenkomsten, vond ik deze van de Nine Star Ki ontzettend inspirerend. De bijeenkomst heeft in een notendop weer gegeven welke elementen verantwoordelijk zijn voor bepaalde situaties. Tijdens de bijeenkomst komen er naast de vele antwoorden ook vele vragen naar boven. Met name de “hoe zit dit en dat dan” vragen. Nu is de nadruk vooral op de levensgebieden in de eerste kring, partner/familie. Bij mij rees ook de vraag hoe zit het met collega’s. (Bij sommigen zou zo’n Nine Star Ki handleiding wel handig zijn. 🙂 Kortom het was een gezellige en toffe avond. Ik houd mij aanbevolen voor soortgelijke avonden.”

Roland, Leusden