Feng Shui tips | Ruim op

Het klinkt een beetje als een open deur, maar écht: RUIM OP. Een van de belangrijkste Feng Shui tips die ik je kan geven. Rommel, viezigheid, spullen die in de weg liggen: het is allemaal energie die blokkeert of erger nog, die energie vreet! Je constante ergernis (bewust of onbewust) over vieze spullen of dingen die in de weg liggen zorgen ervoor dat er een onprettige atmosfeer ontstaat in huis.Voorjaarsschoonmaak Van Leeuwen Feng Shui

Gek genoeg zijn er toch veel huisbezoeken waar dit één van de eerste dingen is die ik als advies kan meegeven aan de klanten: ga opruimen. Voor sommigen is dat moeilijker dan anderen. Wanneer je moeite hebt met loslaten omdat spullen emotionele waarde voor je bezitten of omdat je je schuldig voelt als je het weggooit, dan kan het zijn dat je op den duur zoveel hebt verzameld dat er geen beginnen aan is!

Hieronder vind je de 4 stappen naar een opgeruimd huis, zoals je ze ook kunt lezen in het blog Lentekriebels.

In vier stappen opgeruimd:

  1. Zet een lekker muziekje op met een goed ritme, iets waar je vrolijk van wordt.
  2. Zorg voor 2 grote Ikea tassen en een vuilniszak, één tas krijgt een label ‘bewaren’, de andere tas krijgt het label ‘ik weet het niet’.  De vuilniszak spreekt voor zich.
  3. Neem het voorwerp in je hand en beslis binnen 30 seconden in welke zak het hoort.

Sommige spullen hebben een behoorlijke emotionele lading. Dat maakt het soms moeilijk om snel te beslissen. Dat is niet erg. Leg het in de zak ‘weet ik niet’ en ga een volgende keer opnieuw door de zak. Op een dag weet je het wel!

4. Stop na 30 minuten! Goed gedaan!! Hard gewerkt!

Beloon jezelf na dit halve uurtje opruimen! Koop een mooie bos bloemen of iets anders wat je opvrolijkt!

Zorg voortaan voor een plek in huis waar je alles wat ‘rommel’ is kunt neerleggen. Bijvoorbeeld een la of een mand of doos. Zo slingert het niet door je hele huis, maar ruim je 1 tot 3 keer per week deze ene plek op!

Succes! Wieke

p.s. Wist je dat ik na de zomer een hele serie workshops ga geven over ‘Je huiskamer een rustpunt’? De eerste staat gepland tijdens de ‘woonmaand’ in Dille en Kamille Amersfoort! Kom je ook? Hier vind je meer informatie.

1 Reactie

Geef een reactie