Feng Shui RulesWat je niet moet doen met Feng Shui

Feng Shui is een geweldige manier om inzicht te krijgen en je leven te veranderen. Het is echter niet Feng Shui om het je leven te laten bepalen!

Met Feng Shui kun je je leven transformeren. Door nieuwe energie (Chi) door je huis en je leven te laten stromen kom je in een positieve stroomversnelling! Feng Shui geeft inzicht in hoe je omgeving invloed op je heeft. Met die kennis kun je eenvoudige veranderingen aanbrengen zodat je ondersteund wordt in elk aspect van je leven. Hoe mooi is dat?

De oplossingen die in Feng Shui worden gebruikt kun je onderverdelen in lekker praktische en logische oplossingen (Li) en de meer spirituele oplossingen waarbij het vooral gaat om de intentie (Yu). Het is de combinatie van Li en Yu oplossingen die Feng Shui zo bijzonder en doeltreffend maakt.

Vooral het werken met intentie is wat voor sommige mensen een vaag begrip is. Wanneer mensen er wel open voor staan laat zich vaak snel de andere kant van de medaille zien: de angst dat er iets ‘niet goed’ is. Wanneer je immers met Feng Shui je omgeving kunt verbeteren… kun je ook door géén goede Feng Shui je omgeving verslechteren, toch?

Wanneer je Feng Shui voelt als een beperking, gaat er iets niet goed. Wat je vooral niet moet doen met Feng Shui, is het je laten beperken. Als je te veel vast zit aan het volgen van de regels is er geen ruimte voor jou om jezelf te zijn!  Laat het me toelichten.

Een paar maanden geleden werd ik gevraagd voor een huisconsult. Daarin werd ook gevraagd om de ‘flying star’ van elke dag, zodat de bewoonster elke dag wist welke plek ze in huis moest activeren en in welke hoek ze die dag niet moest gaan zitten. Ik vertelde haar dat ik niet zo ver ga in mijn consultaties. Dat doe ik bewust niet, omdat je het leven dan vooral aan het plannen bent in plaats van te ervaren.

Ik werk wel met Nine Star Ki en ik geef ook tips over welke hoeken in huis voor jou van belang zijn. Het zijn de basispunten van mijn Feng Shui advies. Feng Shui gaat namelijk wél over bewustwording en dus ook de bewustwording van de van wat plekken in huis voor jou betekenen. Maar het gaat te ver wanneer je elke dag dit soort zaken op je to-do-list hebt staan!

Je kan met Feng Shui alle kanten uit. Je kunt heel oppervlakkig blijven en een keer een beetje kleur toevoegen of een levende plant in je huis halen voor een nieuwe ‘vibe’ in huis, maar je kunt er ook alle lagen van je leven mee doorspekken. Je kunt door plaatsing van spullen je relaties versterken, je carrière een boost geven en je gezinsrelaties verbeteren en ga zo maar door. Je kunt zelfs de kleinste lade nog inrichten volgens Feng Shui… En dus moet je voor jezelf bepalen hoe ver je wilt gaan. Ik geef er de voorkeur aan om een goede basis voor je huis aan te geven. Wat zijn nou echt de meest basale dingen die je zou moeten weten en veranderen. Waar loop jij op dit moment tegenaan in je leven en hoe kun je dat met Feng Shui aanpakken. In een uitgebreid verslag vertel ik je wat de meest belangrijke oplossingen zijn en in welke volgorde je deze zou moeten toepassen. Verder laat ik het aan jou.

Als je absoluut verzot bent op een bepaalde kleur en je wilt die op een wand doen die ik niet adviseer, volg je hart! Soms is het fijn om zelf te ervaren wat het voor je doet! Het kan heel goed zijn dat je die kleur in deze fase van je leven gewoon even nodig hebt. Herinner jezelf wel wat mijn advies was en verf de wand opnieuw als je de kleur zat bent!

Dat dit soms niet eenvoudig is begrijp ik. Veel mensen vragen mijn advies omdat ze graag willen horen wat ze moeten doen, Feng Shui technisch. Dat doe ik natuurlijk! Als professioneel adviseur. Maar ook tot op zekere hoogte. Het is in mijn ogen belangrijk dat het jouw huis blijft en niet het mijne. Ik zal je helpen om de grote fouten te voorkomen in je woning. Maar de eigenaardigheden die je zelf toevoegt maken juist dat het echt je eigen huis is! Ik vind het belangrijk dat je je eigen meubilair en spullen die je mooi vindt je laat omringen! Mijn adviezen zijn daarom vaak gebaseerd op jouw eigen meubels en inrichting. Soms adviseer ik een andere kleur, maar het kan ook zijn dat ik adviseer om je meubels van plek te wisselen. Schilderijen kunnen soms heel goed in de ene hoek passen, maar minder goed in de ander. Op deze manier creëren we samen een balans die past bij jou!

Voel je vrij, het is jouw huis!

Laat Feng Shui je nieuwe mogelijkheden geven, niet een nieuw keurslijf.

Geef een reactie