LentekrieFeng Shui Springbels

Feng Shui is de eeuwenoude kunst van het inrichten. Maar al zet je de mooiste meubels in je huis, verf je de muren in de mooiste kleuren en koop je de mooiste lampen, als je het niet opruimt…. dan woon je nog steeds niet fijn! Opruimen van de spullen die je niet meer nodig hebt of spullen waar je niet van houdt verhoogt de energie in je woning direct! Aan de slag dus! Gebruik je Lentekriebels om op te ruimen!

Geklonterde energie

Rommel in huis is geklonterde energie. Alles is energie, dat weten we al een tijdje. En alles waar je van houdt in je omgeving geeft je een positieve vibe. Maar wat gebeurt er als je al je mooie bezittingen niet een mooi eigen plekje geeft in huis? Dan wordt het langzaam aan een rommeltje… De energie kan niet meer vrij stromen door je huis! De flow wordt stroperig en alles lijkt moeizamer te gaan. Kijk maar eens in het huis van mensen die in een serieuze dip zitten; er lijkt geen doorkomen meer aan!

Rommel trekt rommel aan. Gek genoeg ontstaat door rommel alleen maar meer de neiging om je spullen maar ergens te laten liggen!

Voorjaarschoonmaak

Al sinds jaar en dag is de voorjaarsschoonmaak een begrip. Na een lange winter binnen; met de verwarming aan, de ramen gesloten, is er maar weinig verfrissende nieuwe energie je huis binnen gekomen! Een goed plan dus om net als vroeger, nog voor Pasen de bezem er door te halen!

‘Als de lente in de lucht is, breng verse bloemen in huis, open de ramen en laat de frisse lentelucht alle winterzorgen meenemen’ -fngsh.com

In vier stappen opgeruimd:

  1. Zet een lekker muziekje op met een goed ritme, iets waar je vrolijk van wordt.
  2. Zorg voor 2 grote Ikea tassen en een vuilniszak, één tas krijgt een label ‘bewaren’, de andere tas krijgt het label ‘ik weet het niet’.  De vuilniszak spreekt voor zich.
  3. Neem het voorwerp in je hand en beslis binnen 30 seconden in welke zak het hoort.

Sommige spullen hebben een behoorlijke emotionele lading. Dat maakt het soms moeilijk om snel te beslissen. Dat is niet erg. Leg het in de zak ‘weet ik niet’ en ga een volgende keer opnieuw door de zak. Op een dag weet je het wel!

4. Stop na 30 minuten! Goed gedaan!! Hard gewerkt!

Beloon jezelf na dit halve uurtje opruimen! Koop een mooie bos bloemen of iets anders wat je opvrolijkt!

Zorg voortaan voor een plek in huis waar je alles wat ‘rommel’ is kunt neerleggen. Bijvoorbeeld een la of een mand of doos. Zo slingert het niet door je hele huis, maar ruim je 1 tot 3 keer per week deze ene plek op!

Zo maak je nog eens nuttig gebruik van je lentekriebels 🙂

Succes!

Feng Shui opruimen

 

p.s. Wat je in de zak ‘bewaren’ hebt gestopt krijgt zijn eigen vaste plekje in je huis. Wanneer het je niet lukt om er een vaste plek voor te verzinnen…moet je alsnog overwegen om het weg te gooien!

 

1 Reactie

Geef een reactie