Bij de Ikea shoppen voor je Feng Shui oplossingen? Wanneer je dat een gek idee lijkt, kijk dan eens naar de voorbeelden hieronder! Feng Shui oplossingen hoeven niet ingewikkeld of ‘spiritueel’ te zijn. Vaak kun je met de toevoeging van kleur en materiaal heel veel bereiken. Ik vind het altijd belangrijk om aan te sluiten bij iemands persoonlijke stijl én budget.

Slaapkamer Feng Shui met Ikea

Deze slaapkamer had ondanks zijn warme rode muur een kille uitstraling. Na Feng Shui analyse bleek dat er meer van het element water zou mogen worden toegevoegd om een goede balans te krijgen in de kamer.

feng shui slaapkamer voor  feng shui slaapkamer-na

Door de simpele toevoeging van golvende turkoois gordijnen van de Ikea werd het element water toegevoegd. Omdat de gordijnen van katoenfluweel zijn klinkt de ruimte minder hol. Samen met een ander behang op de muur maakt het dat ruimte meer in balans is en veel prettiger om te verblijven! (Lees ook ‘Ervaringen‘)

Kantoor Feng Shui met Ikea

Feng Shui kantoor

De Feng Shui oplossing voor bergruimte in dit kantoor is gevonden door witte Kallax kasten van Ikea op de juiste plek in het kantoor te plaatsen. Door de vorm en de kleur van de kast zorgt deze voor uitstekende balans in de ruimte.

Feng Shui ikea

Huiskamer Feng Shui met Ikea

In deze huiskamer werd er naar een oplossing gezocht voor de inloop vanuit het kleine halletje. Het leefgedeelte mocht beter worden afgeschermd van de voordeur. In dit geval bood ook de Kallax kast een uitkomst, maar vanwege Feng Shui was hier een grijze kast met turkoois deuren beter op zijn plaats dan een witte.

feng shui ikea lampEen balk in de ruimte

Een balk in een ruimte kan voor ‘drukkende’ energie zorgen. Eén manier om deze drukkende energie wat te verlichten, is er letterlijk licht onder te plaatsen dat omhoog schijnt. Ikea heeft natuurlijk een grote keus uit uplighters en bovendien in uiteenlopende prijzen!

Wil je meer leren over Feng Shui en hoe je dat kunt toepassen in je huis? Kijk in de agenda voor de volgende workshops en cursus!

Geef een reactie