Feng Shui slaapkamer

Feng Shui Slaapkamer

Mandarin Oriental Miami Oriental Suite bedroom

De Feng Shui slaapkamer is zo ingericht dat je niet anders kunt dan er lekker slapen. Slapen is zó belangrijk voor je. Zonder een goede nachtrust heb je daar niet alleen last van door moe te zijn, je hele hormoonhuishouding raakt ervan in de war en zo kun je onder andere té dik worden, minder goed leren en onthouden, last krijgen van angsten en depressie en hart- en vaatziekten ontwikkelen. Echt belangrijk dus om aandacht te schenken en goed slapen in een fijne slaapkamer.

Een heel goed voorbeeld van een Feng Shui slaapkamer is de Oriental Suite van het Mandarin Oriental Miami.

Wil jij ook Feng Shui toepassen in je slaapkamer?

Dan heb ik hier een paar Feng Shui tips voor je!

  • Hou de kleuren van de slaapkamer rustig: te felle kleuren zorgen voor activiteit in plaats van rust
  • Wil je een gelijkwaardige relatie? Gebruik 2 dezelfde nachtkastjes naast je bed
  • Als je badkamer aan de slaapkamer grenst: zet je bed dan niet tegen díe muur
  • Laat de ruimte onder je bed helemaal leeg

In de Feng Shui SLAAP booster, leg ik in paar korte filmpjes nog meer uit over hoe je beter kunt slapen met Feng Shui. SCHRIJF JE HIER IN voor de gratis filmpjes.

Naast échte Feng Shui tips voor de slaapkamer zijn er natuurlijk nog meer ‘gewone’ dingen die je kunt doen om beter te slapen:

  • Dim een uur voordat je gaat slapen de felle lichten in huis. Kijk niet meer naar een scherm tv, computer of telefoon. Je kunt bijvoorbeeld een tijdschrift op boek lezen bij een schemerlamp.
  • Drink geen alcohol of cafeïne houdende dranken meer voor het slapengaan. Het lijkt misschien of je lekkerder slaapt van een borreltje, maar dat is slechts even. Je slaapt lichter en wordt sneller weer wakker als je alcohol hebt gedronken
  • Ga op tijd en op een vaste tijd naar bed. Ga voor jezelf op zoek op welke tijd jij graag gaat slapen en opstaat. Als je merkt dat je begint te gapen; luister dan naar je lijf in plaats van nog even het t.v. programma af te kijken 🙂

Bron: Hersenstichting

Wanneer je na deze tips nog steeds een onprettige slaapkamer ervaart, overweeg dan een Feng Shui consult. Het kan ook zijn dat je (energetisch gezien) beter in een andere slaapkamer zou kunnen slapen. Of dat een space-clearing op zijn plaats is. Zo weet je zeker dat je een Feng Shui slaapkamer hebt.

Geef een reactie