Wat zegt Feng Shui over cadeaus?

Daar wordt niet specifiek heel veel over gezegd, maar toch zijn ze heel belangrijk. Cadeaus dragen veel energetische lading en dat kan zowel positief als negatief zijn. Dat is gek eigenlijk he? Want als je de definitie van cadeaus ziet, zou je denken dat het alleen maar positief is: Cadeau = geschenk = iets dat je van een ander krijgt of aan een ander geeft, bv. als blijk van genegenheid. (Bron: Van Dale)

Een cadeau positief of negatief?present

Heel vaak bij consulten stel ik vragen als:

Wat is dit voor een beeldje?

of

Wat betekent dit schilderij voor jou?

En vaker dan eens wordt gezegd: “Dat heb ik gekregen“.

De volgende vraag is steevast:

En wat vind je ervan?

En dat is waar het om gaat in Feng Shui: Wat vind jij ervan? Want dát is de energetische lading die het voorwerp draagt.

Bijvoorbeeld: Heb jij spullen in huis die je eigenlijk te lelijk vindt, maar je hebt het nou eenmaal gekregen… Dan is dat een ‘last’ en een ‘zware energie ‘ die je steeds maar omringd in je huis.

Een ander voorbeeld: Wanneer je blij bent met de gekregen spullen, dan zul je elke keer dat je ze ziet en er langs loopt aan iets vreugdevols worden herinnerd.  Oftewel: They Spark Joy (aldus Marie Kondo) en dan is dát de energie waarmee je je omringd.

Plaats dus nooit, zonder er goed bij na te denken, cadeaus van anderen in je huis, alleen als je er echt blij van wordt.

En hoe zit dat met erfstukken?

Dit geldt natuurlijk ook voor erfstukken.

Wanneer jij mooie herinneringen koestert bij een kastje van je overleden oma en het past mooi in je inrichting. Dan is dat natuurlijk geweldig!

Maar wanneer je het hebt gekregen en je hebt eigenlijk helemaal geen fijne band met je oma gehad en dus geen fijne herinneringen, dan is dat geen goede Feng Shui.  Als je zo’n kastje toch houdt omdat je moeder er bijvoorbeeld zo aan gehecht was (en dus voel je je verplicht om het erfstuk goed te bewaren en te onderhouden) dan levert dat een negatieve energie op.

Daarnaast kan het zo zijn dat overledenen zich nog hechten aan erfstukken. Het kan een fijne gedachte zijn dat je lieve oma nog beetje bij je is, maar als de band niet zo fijn is kun je voorstellen dat de ‘aanwezigheid’ van overledenen niet zo prettig is. Daarom adviseer ik altijd om erfstukken van hun energetische lading te ontdoen. Meestal volstaat het om het met een vochtige doek af te nemen en het erfstuk schoon te maken. Door je heel bewust te zijn van de reden waarom je het stuk schoonmaakt, namelijk het verleden op een vriendelijke manier losmaken en laten gaan, ontdoe je het erfstuk van zijn energetische lading*.

* het energetisch reinigen van spullen kan op heel veel verschillende manieren. Het kan heel uitgebreid met allerlei geuren en materialen, maar in dit blog is dat niet van toepassing.

 

 

 

1 Reactie

Geef een reactie